15 Mac 2012

..::Jika Cinta Ini Hadir::..


Assalamualaikum w.b.t.

temanku,...!

Ketika cinta ini hadir, tidaklah untuk Yang Maha Mengetahui saat dan tika, rasa tidak lagi tercipta untuk Yang Maha Pencipta, izinkanlah hati bertanya untuk siapa ia muncul dengan tiba-tiba...mungkinkah dengan redha-Nya atau hanya mengundang murka-Nya...
Jika benar cinta itu kerana Allah, maka biarkanlah ia mengalir mengikuti aliran Allah kerana hakikatnya ia berhulu dari Allah maka ia pun berhilir hanya kepada Allah..
"Dan segala sesuatu Kami ciptakan berpasang-pasangan supaya kamu mengingati kebesaran Allah." (QS. Adz Dzariyat:49)
"Dan kawinkanlah orang-orang yang sendirian diantara kamu, dan orang-orang yang layak (berkawin) dari hamba-hamba sahayamu yang lelaki dan hamba-hamba sahayamu yang perempuan. Jika mereka miskin Allah akan memampukan mereka dengan kurnia-Nya. Dan Allah Maha luas(pemberian-Nya) lagi Maha Mengetahui. " (QS. An Nuur: 32)
"Dan di antara tanda-tanda kekuasaan-Nya ialah Dia menciptakan untukmu isteri-isteri dari jenismu sendiri, supaya kamu cenderung dan merasa tenteram kepadanya, dan di jadikan-Nya diantaramu rasa kasih dan sayang. Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda-tanda bagi kaum yang berfikir. " (QS. Ar-Ruum:21)
Tapi jika memang kelemahan masih nyata dipelupuk mata, maka bersabarlah... berdo'alah... berpuasalah...
" Wahai kaum pemuda, siapa sahaja diantara kamu yang sudah sanggup untuk berkahwin, maka berkahwinlah, sesungguhnya dengan perkahwinan itu dapat memelihara mata dan memelihara kemaluan. maka bila diantara kamu belum sanggup untuk berkahwin, maka berpuasalah, kerana sesungguhnya puasa tersebut sebagai penahannya " (Hadist)
"Dan janganlah kamu mendekati zina, sesungguhnya zina itu adalah suatu perbuatan yang keji. Dan suatu jalan yang buruk. " (QS. Al Israa' :32)
Cukup aku cintai ia dalam diam...bukan kerana membenci hadirnya...tapi menjaga kesuciannya. bukan kerana menghindari dunia...tapi meraih syurga-Nya . bukan kerana lemah untuk menghadapinya...tapi menguatkan jiwa dari godaan syaitan yang begitu halus dan menyelusup..
Cukuplah aku cintai ia dari kejauhan...kerana hadirmu tiada kan mampu menjauhkan aku dari cobaan, kerana hadirmu hanya akan menggoyahkan iman dan ketenangan, hadirmu mungkin saja 'kan membawa kesengsaraan hati-hati yang terjaga...
Cukuplah aku cintai ia dengan kesederhanaan...memupuknya hanya akan menambah penderitaan, menumbuhkan harapan hanya akan mengundang kekecewaan. mengharapkan balasan hanya akan mencumbui kebahagiaan para syaitan...
Maka cintailah ia dengan keikhlasan kerana tentu kisah Fatimah dan Ali bin Abi Thalib diingini oleh HATI..tapi sanggupkah jika semua berakhir seperti sejarah cinta Salman Al Farisi...?
"...boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui. " (QS. AlBaqarah:216)

"Wanita-wanita yang keji adalah untuk laki-laki yang keji, dan laki-laki yang keji adalah buat wanita-wanita yang keji (pula), dan wanita-wanita yang baik adalah untuk laki-laki yang baik dan laki-lakiyang baik adalah untuk wanita-wanita yang baik (pula). Mereka (yang dituduh) itu bersih dari apa yang dituduhkan oleh mereka (yang menuduh itu). Bagi mereka ampunan dan rezeki yang mulia (surga)" (QS.An Nuur:26)

...................(¯`°v°´¯)
........................(_.^._)
.....(¯`°v°´¯)
...... (_.^._).........(¯`°v°´¯)
............................(_.^._)
..._____$$$$$$$$______$$$$$$$$$
___$$$$$$$$$$$$__$$$$$$$__$$$$
_ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$__$$$
_ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$__$$$
_ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$__$$$
_ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$__$$$
__ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$__$$$
____ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$*
______ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$*
________ $$$$$$$$$$$$$$$*
_________ $$$$$$$$$$$*
__________ $$$$$$$;*
___________ $$$;'*
___________ $$*
.....(¯`°v°´¯)
.......(_.^._).....•─► ♥♥Cukuplah ku cintai ia dalam diam dari kejauhan dengan kesederhanaan dan keikhlasan...

kerana tiada yang tahu rencana Tuhan...mungkin saja rasa ini ujian yang akan melapuk atau membeku dengan perlahan

kerana hati ini begitu mudah untuk dibolak-balikan...serahkankan rasa yang tiada sanggup dijadikan halal itu pada Yang Memberi dan Memilikinya biarkan ia yang mengatur semuanya hingga keindahan itu datang pada waktunya...

"Barangsiapa menjaga kehormatan orang lain, pasti kehormatan dirinya akan terjaga." (Umar bin Khattab ra.)......


"Ku memburu Cinta Ilahi Yang Utama,... Hakiki dan Abadi itu yang pasti"